Autovrije Zondag Leuven

Koffie & Straatspelen

Op 28/08/2022 brengen we Ethiopië naar Autovrije Zondag Leuven! Auto’s maken er een dag lang plaats voor mens, sport en spel. Let Us Change krijgt een stuk van de Bondgenotenlaan voor een zomerse koffiebar en straatspelen. 

Let Us Change op Autovrije Zondag Leuven

Koffiebar

Spot onze koffiebar van 10 tot 18u op de Bondgenotenlaan! Je kan ons niet missen met de strooien parassolekes, de geur van koffie, homemade Iced Tea, zelfgebakken dessertjes én een winkeltje met onze Ethiopische producten. 🤩
 
We zijn verhuisd! Je vindt ons niet langer op het Martelarenplein aan het begin van de Bondgenotenlaan, maar wel wat verder ter hoogte van het Justus Lipsiuspleintje. Justus-watte? Da’s het prachtig nieuw ingerichte pleintje aan het standbeeld op de Bondgenotenlaan. 

Straatspelen

Dit jaar gaan we nog een stapje verder met de toevoeging van onze Afrikaanse Straatspelen van 10 tot 15u! We brengen de spelletjes van onze kinderen en straatkinderen in Ethiopië mee naar de Bondgenotenlaan. Denk aan voetballen en hinkelen op blote voeten, bandlopen, springtouwen en steenspelletjes. Net zoals bij ons, maar dan een tikkeltje anders. 

Workshop "Maak je eigen bal"

Om 14u kunnen kinderen vanaf 6 jaar aan onze koffiebar terecht voor een workshop ‘Maak je eigen bal’. Samen met onze vrijwilligers gaan ze aan de slag met plastic en stoffen afvalrestjes. Want het leven en spelen op straat vraagt vaak om een creatieve aanpak. Zo maken kinderen in Ethiopië op kleuterleeftijd al hun eigen balletjes van afval dat ze op straat vinden. Ook die skills brengen we 28/8 naar Leuven! 

Autovrije Zondag Leuven

En er is meer..

Inwoners, organisaties en verenigingen organiseren flink wat activiteiten in de hele stad! Zoek je een nieuwe fiets? Dan vind je vast wat je zoekt tijdens de tweedehandsfietsenmarkt. Wil je je nieuwe stalen ros meteen even testen? Neem dan deel aan de fietstocht ‘Met het stalen ros door Leuven bos’! Ook voor kinderen is er heel wat te beleven: er zijn opblaasbare attracties, sportinitiaties en de Afrikaanse Straatspelen van Let Us Change.
 
Blikvanger is ‘King of the Ring‘! Heb je altijd al eens de Leuvense binnenring willen berijden? Dan is het nu je kans! Om 16.00 uur nemen we met z’n allen, onder politiebegeleiding, de hele ring in vanaf het Martelarenplein, ter hoogte van de Maria Theresiastraat. We fietsen de hele ring af, zo een 7 km, zonder rode lichten of andere hindernissen.
 
Meer informatie over Autovrije Zondag Leuven vind je op de website van stad Leuven.
Gratis verzending vanaf €50 - automatisch verrekend bij het afrekenen
This is default text for notification bar