Bart Maton’s Etentjes

0

brachten de etentjes van Bart Maton op

Komen eten

“Kan ik foldertjes ontvangen? Ik wil wat etentjes in mijn living organiseren ten voordele van jullie.” was het eerste berichtje van Bart in onze chat. Ondertussen zijn we 7 etentjes en €1565 verder!

In plaats van een fles wijn mee te brengen, vraagt Bart zijn gasten om een vrije bijdrage te schenken aan de opvangtehuizen voor straatkinderen van Let Us Change in Ethiopië. Een laagdrempelig concept dat aanstekelijk werkt om zelf ook eens uit te proberen de volgende keer dat je thuis gasten ontvangt. In dit artikel vragen we Bart hoe hij dat precies doet.

Bart Maton's Etentjes

"Ik geniet van de samenkomsten en de donatie biedt iets extra"

Steek maar iets in de doos

Bart had een goed idee en hield het daar niet bij. Hij stuurt zijn netwerk een uitnodigende mail met een foto van zijn lege tafel en 7 data verspreidt over evenveel maanden. Mensen schrijven in, schuiven bij aan tafel en schenken met veel plezier hun vrije bijdrage in de doos. Gezelligheid troef, kijk ze eens stralen!

“Het principe is eenvoudig. In plaats van een bloemetje of fles wijn, steken de deelnemers anoniem een bijdrage in de doos. Niet iedereen van mijn buren, vrienden, kennissen, familie heeft dezelfde middelen en ik wil daar niemand mee confronteren. De inhoud van de doos schenk ik aan Let Us Change en de deelnemende gasten krijgen een kopie van de totale overschrijving. Het is echt geen moeite en volk ontvangen is een plezier voor mij. Ik geniet altijd van de samenkomsten en de schenking biedt iets extra.” 

Je hebt hier een indrukwekkende donatie en inspirerend concept neergezet Bart. In naam van alle kinderen van Let Us Change: dankjewel aan jou en al je gasten!