Onze impact voor straatkinderen in Ethiopië

In Ethiopië leven er zo’n 600.000 kinderen op straat. Let Us Change geeft hen een thuis en versterkt families zodat ze een betere toekomst tegemoet gaan. 

straatkinderen ondersteunt
0

met familiehulp, educatie of een thuis

weeskinderen kregen een familie
0

in onze 4 tehuizen

kinderen herenigt met familie
0

vanuit onze tehuizen

jongeren naar de universiteit
0

vanuit onze tehuizen

jongeren leren zelfstandig leven
0

in traject ‘Begeleid Zelfstandig Wonen’

alleenstaande moeders versterkt
0

met eerlijk werk in de tehuizen, bakkerij en boerderij

winkeltjes opgestart
0

van onze bakkerij en boerderij voor lokale inkomsten

families versterkt
0

met werk, school- en/of medische kosten.

impactcijfers maart 2024

Projecten

Hoe we straatkinderen ondersteunen in Hawassa, een stadje in het zuiden van Ethiopië.

Opvangtehuizen

Kinderen die er alleen voor staan krijgen een warme thuis, educatie en professionele begeleiding.

Studio's

Jongeren vanaf 18 jaar starten een traject ‘Begeleid Zelfstandig Wonen’ in 1 van onze studio’s verspreid over de stad. Lees hier binnenkort meer. 

kinderen in Ethiopië
kinderen in Ethiopië

Familiehulp

Een zoektocht naar de achtergrond van onze kinderen en manieren om hen veilig te herenigen met hun familie. In samenwerking met de lokale overheid. 

Zelfredzaamheid

Slimme investeringen in lokale inkomsten, een sterk team en duurzaam huishouden voor een onafhankelijke toekomst. 

Ethiopische Yirgacheffe koffie

StreetSmart

Een mobiele schooltje en andere tools van StreetSmart om jeugdwerkers en kwetsbare kinderen in Hawassa te versterken. Inclusief opleidingen en impactmeting. 

"Now I am an university student. This wouldn't have been possible without Let Us Change.
Kedist
Onze eerste naar de Universiteit

Documenten

Download hier binnenkort ons laatste jaarkrantje die we onze schenkers meesturen bij hun fiscale attesten.

Ontdek hier binnenkort de links naar onze laatste jaarverslagen. 

Ontdek hier binnenkort een link naar onze statuten met een overzicht op onze bestuursleden en financiële situatie zoals jaarlijks gepubliceerd wordt in het Belgisch Staatsblad.

Wat doet Let Us Change nog?

Kijk mee waar we vandaag aan werken om onze impact van morgen te versterken.

Duurzaam huishouden

Let Us Change onderzoekt duurzame toepassingen voor in de kindertehuizen. Van zonnepanelen, elektrische fornuizen en wasstrips tot menstruatiecups. Goed voor het milieu én de portemonnee. Samen met onze lokale partner gaan we zoek naar de juiste tools en financiële middelen.

Schoolbus

Met de hartverwarmende steun van Afas Foundation kochten we een schoolbus aan. Zo hoeven we geen privebedrijf in dienst te nemen voor het schoolvervoer en besparen we maandelijks €700 op de lokale onkosten. Weer een stap dichter naar 50% lokale zelfredzaamheid.

Opfrissing tehuizen

Onze 3 kindertehuizen zijn toe aan een grondige opfrisbeurt. We zoeken financiële steun om de tehuizen te voorzien van een vers laagje verf, veilige elektriciteit, moderne keukenapparatuur, nieuwe bedden, opbergkasten, een speeltuin, voldoende speelmateriaal en een groentetuintje.

Uitbreiding bakkerij & melkboerderij

Om lokale inkomsten te genereren werken we aan een businessplan om onze bakkerij en melkboerderij uit te breiden met nieuwe machines en verdeelpunten.

Starterspakket

Nu 6 van onze oudste kinderen naar de Universiteit gaan, willen we hen ondersteunen met een starterspakket. We zetten een inzamelactie op poten om hen te voorzien met de nodige kleren, deken, laptop en telefoon.

Eerlijke producten

Ethiopië heeft een aantal sterke producten die we in België en Nederland op de markt brengen ten voordele van onze projecten. Door zorgvuldig voor eerlijke leveranciers te kiezen, helpen we ook de boeren. Ontdek onze producten op de webshop.

Medisch Centrum

Om medisch snel te kunnen schakelen, starten we een klein medisch centrum in ons jongste kindertehuis. Met een aparte ruimte en kwaliteitsvolle materialen kan onze huisverpleegster heel wat ziekenhuisbezoeken en -kosten voorkomen.

Educatie

Om kwetsbare kinderen in Ethiopië alle kansen te geven, werken we een nieuw aanbod uit van versterkende psycho-sociale zorg en educatie. In samenwerking met fantastische partners zoals CLIC, UCLL en Mobile School.

Blijf op de hoogte

Ontvang ons laatste nieuws in je mailbox