MOSA-rt bakt

0

bracht de actie van MOSA-rt school op

de leerlingen kiezen

De leerlingen van de eerstegraad MOSA-rt school in Maaseik kiezen zelf een goed doel uit waarvoor ze – onder begeleiding van juf Yolanda – in 3 lesuren een actie op poten zetten. Zo bakken, verpakken en verkopen 7 leerlingen brownies en muffins op school voor Let Us Change. 

De actie brengt €200 op, wat goed is om onze kindertehuizen een maand lang van electriciteit te voorzien. Die elektriciteit brengt voor onze kinderen letterlijk licht in het donker, en het doet ook het fornuis, de telefoon en de computer werken. 

MOSA-rt bakt voor Let Us Change Ethiopië

Johan op bezoek

Eind 2019 – vlak voor de Corona-uitbraak – ging Let Us Change- oprichter Johan Vandenbossche verschillende dagen op de school spreken om de leerlingen te inspireren met zijn verhaal. Helaas konden de acties toen niet doorgaan, maar dan is het extra fijn wanneer ze jaren later nog aan ons denken.

Juf Yolanda en de 7 bakkers

“Voor het vak Maatschappij en Welzijn werkten mijn leerlingen een aantal weken aan een goed doel. Ze kozen voor een bepaald doel (elke leerling apart), werkten dit uit met een power point en gaven elk op die manier informatie en weetjes van hun gekozen doel. Later werd er klassikaal gekozen voor welk doel ze iets wilden gaan doen. Dit werd “Let Us Change”. Hiervoor hebben ze met z’n zevenen gebakken, verpakt en verkocht.”, zo liet juf Yolanda weten. 

Knap zeg! Bedankt aan alle leerlingen uit de eerste graad van MOSA-rt, iedereen die een gebakje kocht en in het bijzonder juf Yolanda van het vak Maatschappij en Welzijn.  

MOSA-rt bakt voor Let Us Change Ethiopië