Aankoop brillen voor studenten

Helft van de bevolking heeft bril nodig

🤓🥸👀 De helft van de wereldbevolking zal tegen 2050 een bril moeten dragen. Dat zeggen onderzoekers in recente studies volgens een artikel op vrt.be. Nog lang niet de helft van de wereldbevolking heeft toegang tot een (betaalbare) bril op maat. 

Ethiopië is het op een na meest bevolkte land in Afrika met een bevolking van ruim 130 miljoen mensen, maar er zijn slechts 541 gekwalificeerde optometristen. Met een van de laagste gemiddelde inkomens per persoon in Afrika hebben veel gemeenschappen nog steeds geen toegang tot basisgezondheidzorg en oogzorg. 

Negatief effect op schoolresutaten

Ook bij Let Us Change zijn er 10 jongeren die nood hebben aan een bril. Kinderen met zichtproblemen focussen zich minder goed op school. Ze verliezen heel wat zelfvertrouwen en kostbare tijd aan de strijd om hun visuele beperking te compenseren. Dat heeft een grote negatieve effect op hun schoolresultaten. 

Aankoop leesbrillen

De Amerikaanse organisatie Empower Ethiopia helpt met de aankoop van brillen voor onze 10 jongeren met zichtproblemen. Een kleine daad met een grote impact voor hun studies en toekomst. Dankjewel Empower Ethiopia!