Eerste 6 kinderen aan de Universiteit

Het verhaal van Let Us Change begon wanneer Johan en Aynalem samen de toekomst van 1 straatkind voor goed zouden veranderen. Bijna 15 jaar later start diezelfde jongen zijn carrière aan de universiteit, samen met nog 5 lotgenoten. Onze oudste startte vorig jaar al, en nu ook onze eerste. Voel je mee die trotsheid? Let Us Change bereikt een prachtige mijlpaal dat we niet onopgemerkt voorbij lieten gaan. 

Voorbereidingsjaar

De nieuwe studenten slaagden voor hun toelatingsexamen en vertrokken voor hun voorbereidingsjaar aan de Universiteit die hen werd toegewezen. Afhankelijk van hun voorkeur, eerste resultaten en de noden van het land, kiest uiteindelijk de Ethiopische overheid wie welke richting aan welke Universiteit mag doen. De overheid betaald hun universitaire studies en verblijf op de campussen. 

Een nieuwe uitzet

Sommige studenten gaan naar een Universiteit aan de andere kant van het land, anderen mogen in Hawassa op kot. Alle 6 zetten ze hun eerste stappen buiten het warme nest dat Let Us Change voor hun opbouwde. Maar ze gingen niet met lege handen. 

Met een extra storting van €5000 voorzagen we iedere student van een goed gevulde valies. Ze kregen elk een eigen laptop, telefoon, deken, een lading nieuwe kleren, schoenen en al wat ze nodig hebben voor een goede start van hun studentenleven. Terwijl moeder Aynalem vol trots de valiezen overhandigde, brachten de andere kinderen hun gedichten voor om liefdevol afscheid te nemen van hun grote voorbeelden. Het was een warm familiemoment dat ze nooit zullen vergeten. 

University Package Hawassa streetchildren
University Party

Dankjewel!

Onze 6 eerste studenten aan de Universiteit zijn het ultieme bewijs van de impact die Let Us Change maakt dankzij velen hun trouwe steun doorheen de jaren, én de hoop die elke nieuwe steun brengt. Aan iedereen die hieraan meehielp: Dankjewel om dit mee waar te maken!

 

Tenslotte zetten we onze 6 studenten hier op een rijtje. Om hun privacy te beschermen, delen we hun echte namen niet bij de foto’s. 

Gratis verzending vanaf €50 - automatisch verrekend bij het afrekenen
This is default text for notification bar