Wijnshop voor Ethiopië

WHOOwine

Met WHOOwine haal je topwijnen in huis met liefde voor de planeet, de boer én straatkinderen in Ethiopië. De wijn wordt rechtstreeks bij de wijnmakers zorgvuldig geselecteerd door sommelier Lucia. Aan dezelfde prijs als in de winkel, maar dan voor het goede doel. Je kan er zelfs een abonnement op pakken. Hoe ongelofelijk straf is dat?! 

WHOOwine voor Let Us Change

Wie is Lucia?

De West-Vlaamse Lucia woonde 5 jaar lang in het Italiaanse Piemonte waar ze haar vak leerde tussen de mooiste wijngaarden ter wereld. Met WHOOwine selecteert Lucia de beste biologische wijnen van boeren met een verhaal en een hart voor de planeet. 

Alsof dat nog niet genoeg is, lanceerde ze mei 2023 een online wijnshop voor goede doelen. Ook Let Us Change kreeg er een eigen wijnshop waar Lucia de helft van de opbrengst deelt met onze projecten voor straatkinderen in Ethiopië. Een vernieuwende actie die ons nietwaar we zelf enorm hoopvol van worden. 

"Wanneer mijn dochtertje Luna op de wereld kwam, zag ik mijn wijnshop even vanop afstand. Ik ging op zoek naar meer impact als duurzame ondernemer. Goede doelen maken voor mij de cirkel rond. Door hen met het praktische van een wijnverkoop te ondersteunen, kunnen zij zich meer focussen op de impact die ze maken."

Wijndegustatie

Ben je op zoek naar wijninspiratie of weet je niet welke toppers te kiezen? Lucia zet ieder half jaar een nieuwe selectie voor Let Us Change op de kaart. Dat doet ze online, maar ook offline met een laagdrempelige en super boeiende wijndegustatie in mei en oktober, in de drukkerij in Kessel-Lo. Een eerste spontane (lees last-minute-geplande) editie op 25 mei 2023 was meteen een succes met 60 proevers. 

Deguwatte? Een wijndegustatie waar je gratis proeft van een zorgvuldige selectie seioenswijnen zodat je kan proeven voor je koopt. Lucia begeleidt je doorheen de smaken en verteld je met veel passie het verhaal achter iedere fles. Zomaar vrijblijvend en doorlopend, om je voorraad terug aan te vullen met kwaliteitsvolle wijnen voor het goede doel. Ondertussen praat je gezellig bij met vrienden, buren en de mensen achter Let Us Change. 

Hou onze kanalen goed in de gaten want als je nu nog aan het lezen bent, wil je de volgende edities echt niet missen!