Aynalem’s Iced Tea

Zo maak je zelf de perfecte Aynalem's Homemade Iced Tea

Zelf ben ik grote fan van homemade iced tea’s en limonades. Enkele natuurlijke ingrediënten in een heerlijk verfrissend en vaak kleurrijk drankje. Na enkele probeersels, bijsturen en weer uitproberen kwam ik op het perfecte receptje om van onze Aynalem’s Thee mijn favoriete Iced Tea te maken. Ik kan er tijdens de zomerdagen geen genoeg van krijgen en dus deel ik het recept ook graag met jullie! 

ingrediënten homemade iced tea

Ingrediënten

Voor 1,5 liter Aynalem’s Iced Tea: 
 
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel rietsuiker (kan ook zonder! voeg dan wat extra honing toe)
  • 1 halve tot hele citroen in schijfjes 
  • 2 takjes verse munt + een extra takje per glas
  • 1 eetlepel Aynalem’s Thee, in een goed sluitende theehouder
  • ijsblokjes

Aynalem's Thee

Aynalem’s Thee is een zachte infusie van gember, citroenverbena, citroengras, kruidnagel en tijm. Kruiden met helende eigenschappen. Een recept van onze Ethiopische oprichtster, Aynalem Wolde Amanuel. Het is haar favoriete infusie van kruiden uit haar tuin in Hawassa. 

Zelf nog geen Aynalem’s Thee in huis? Bestel ze via de webshop en ik stuur het binnen de 2 werkdagen naar je toe. 

Zo gemaakt:

  1. Breng 1,5 liter water bijna aan de kook. Het water hoeft het kookpunt niet te bereiken, zo behoud je de subtielere smaken. 
  2. Doe alle ingrediënten samen in een kan, behalve de extra takjes munt voor op het einde. Giet er het hete water bij en roer goed. 
  3. Laat de thee 2 tot 3u trekken en volledig afkoelen.
  4. Serveer met ijs en een takje munt.
Aynalem's homemade Iced Tea

You do you

Dit zijn de ingrediënten voor het basisrecept van mijn favoriete Iced Tea. Maar misschien nog belangrijker is om er je eigen ding mee te doen. Een suikervrije variant met frambozen, gepimpt met blauwe besjes, komkommer of een scheutje gin. Het kan allemaal! Je moet echt al goed zot doen (lees zout gebruiken ipv suiker) om het hard genoeg te verknallen. You do you.  

Gratis verzending vanaf €50 - automatisch verrekend bij het afrekenen
This is default text for notification bar