Drukke zomer…

Het was een drukke zomer voor Let Us Change. Johan is zowel naar de VS, als naar Ethiopië gegaan. Lees hieronder zijn verslag.

Het was mijn eerste keer in de VS. Het zat er al jaren aan te komen omdat de samenwerking tussen Let Us Change en Empower Ethiopia is blijven groeien. Empower Ethiopia is een Amerikaanse organisatie die 6 jaar geleden is opgestart. Hun doel was verschillende organisaties ondersteunen in Ethiopië. Toen ze Let Us Change leerden kennen, hebben ze hun doelen bijgesteld: Let Us Change werd hun doel.

Samen met Todd, Valecia, Belayneh & Gabby op een marktje in Saratoga.

In de VS is de fondsenwerving heel verschillend met die in België. Om de organisatie daar te ondersteunen, en om met alle partners in contact te komen, ben ik voor twee weken naar New York, Albany en Boston gegaan. Elke dag was er wel een gelegenheid waar ik Let Us Change uit de doeken kon doen, of waar ik met sponsors kon spreken. Lisa en Todd, de drijvende krachten achter Empower Ethiopia hadden enorm hun best gedaan om er voor te zorgen dat ik me niet zou vervelen. We hadden een standje op een baseballwedstrijd, een paardenrace, maar ook hebben we verschillende benefietmaaltijden gedaan en presentaties in een koffiehuis, in een restaurant, een bar,.. allemaal gelinkt aan Ethiopië. Ik ben terug naar België kunnen gaan met een tevreden gevoel en met een extra financieel duwtje in de rug. Een week later vertrok ik naar Ethiopië.

Een presentatie voor hoofdzakelijk adoptieouders in Ashfield.

Het belangrijkste van mijn reizen naar Ethiopië (het was nu de 27ste keer…), is natuurlijk om de kindjes te zien, met hen te spelen en zien dat alles goed gaat. Maar nu had ik ook twee andere missies: onze bakkerij en Go4Water.

Go4Water is een Limburgse organisatie die waterfilters installeert op plekken waar dit echt nodig is: Haïti, Benin, Ethiopië. In Hawassa is er vaak geen leidingwater, en dat kan dagen aanslepen, soms weken. We hebben bij Let Us Change wel een waterput, maar dat water is niet drinkbaar. Dankzij de filters die Robin en Priscilla van Go4Water hebben geïnstalleerd op deze waterput, hebben wij nu altijd toegang tot zuiver drinkbaar water. Een hele verademing en zeker geen druppel op een hete plaat.

Onze wevers en de lasser die mee de filters plaatsen op de watertank.

Ook in de bakkerij hebben we nu een filter. Het spreekt voor zich dat je voor brood ook water nodig hebt, en dat dit liefst zo zuiver mogelijk is. Eerste missie geslaagd.

Een volgende opdracht voor mij was het mee openen van ons derde winkeltje. Onze bakkerij had er al twee, en met de steun van de Afas Foudnation kunnen we er meerdere openen. De volgende winkeltjes gaan nu in sneltempo gebouwd worden.

Ons derde winkeltje werd feestelijk geopend met koffie. De hele buurt heeft mogen proeven van ons brood.

Ook hebben we een brief naar al onze meters en peters gestuurd. Dus beste Meters en Peters, als je nog niets in de bus hebt gekregen, laat ons zeker iets weten!

Veel liefs,

Johan