Girlsnight

• By Remke Hendrickx

Bij Let Us Change is het traditie om op donderdagavond onze oudere meisjes te bedanken. Zij nemen namelijk verschillende belangrijke taken op zich in het meisjeshuis waar ze wonen. Wanneer er bijvoorbeeld een klein ruzietje ontstaat zullen zij proberen te bemiddelen tussen de twee partijen. Ook nemen ze de zorgtaak voor de andere, jongere kinderen in het meisjeshuis op zich. Ze helpen bij het koken, delen het eten uit, steken een handje toe bij de was en de plas enzovoort. Kortom ze zijn een beetje de mama’tjes van het meisjeshuis. Om hen te bedanken voor het nemen van die verantwoordelijkheid organiseren wij, de stagiaires, de girlsnight!

Een beetje grappig, want ik had nog nooit een ‘girlsnight’ georganiseerd. Ik ben niet echt het type meisje dat gezichtsmaskertjes zal opsmeren of een echte ‘girlsmovie’ zal opzetten. Het was dus een beetje een uitdaging voor mij om zo’n avond te organiseren. Om het mezelf wat makkelijker te maken gaf ik er mijn eigen draai aan. Waar ben ik goed in? Armbandjes maken! Wat doe ik graag? Muziek luisteren! Zo gezegd, zo gedaan.

We nodigden de meisjes uit in de guest house waar we slapen (zebra guest house) en maakten er iets gezelligs van. We dronken thee en knabbelden lokale snacks: plaatselijke chips die ze verkopen op straat (altijd grappig wanneer je zo’n kraampje passeert en ze luidkeels ‘chiiiiiiips’ roepen) en colo, dat zijn kleine zaadjes die hier erg populair zijn! Mmmm! En ook de ‘knutselactiviteit’ kon van start gaan. De geïnteresseerden gaf ik een papiertje en een touwtjes om armbandjes te maken! Op de achtergrond speelde er Amhaarse muziek want daar zijn ze hier echt zot van! Ze hangen met hun lippen aan het scherm wanneer er een videoclip opstaat. Lokale zangers zijn hier echte helden. En zo ontstond er dus een gezellige boel van samenzijn, giechelen en praten.

Ziezo, mijn eerste zelf-georganiseerde girlsnight ooit bleek een groot succes!

* wil je zelf ook eens proberen een armbandje te maken, zoals de girls hier in Hawassa, Ethiopië? Via volgende link krijg je 5 gemakkelijke manieren te zien om zelf aan de slag te gaan! https://www.youtube.com/watch?v=YujvDp5BJ78&t=361s