Het vierde huis!

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Let Us Change huurt sinds kort een vierde huis. Voor ons is het heel belangrijk om uit te leggen waarom we ook deze investering aangaan.

Enerzijds… moest het.

De Regionale overheid doet regelmatig een controle van de ngo’s, en maar goed. In hun verslag van Let Us Change hadden ze ook enkele opmerkingen en suggesties. Zo is het beter om niet te wassen en op een houtvuur te koken in tehuizen waar er kinderen zijn. Omdat we ook onze eigen injerra bakken (dat is sowiezo op vuur), moesten we al deze activiteiten naar één plek brengen.

Anderzijds… is het echt super handig.

Alle personeelsleden, keukens, voorraadkamers zijn nu gecentraliseerd op één plek, het oude jongenshuis. We hebben resoluut voor dit huis gekozen omdat hier een waterput is. Dat is noodzakelijk om te wassen en te bakken.

Maar ook… het is echt super tof nu!

De jongens moesten dus verhuizen, maar ze wonen nu nog dichter bij de andere tehuizen, is de communicatie en het transport zo veel gemakkelijker en is er meer interactie tussen de kinderen. Het nieuwe jongenshuis is ook echt super mooi en handig. Er zijn meer kamers zodat de jongens in kleinere groepjes slapen, er zijn verschillende badkamers, zodat ook de wasrituelen sneller gaan en dan is er nog een super grote living om rustig te spelen en te studeren!

Let us Change Ethiopië: slaapkamer jongens