Met héél weinig, héél blij

  • by Laura Denut

De kinderen hebben elk hun eigen favoriete speelgoed dat ze maar al te graag aan ons of de vrijwilligers komen vragen. En ze zijn met héél weinig, héél blij. Het blijft me verwonderen en ter gelijk ook inspireren. Zo hebben de kinderen mij een belangrijke levensles geleerd: be happy with the smallest things in live.

“Kwas”

Een voetbal (kwas) is iets waar vooral de jongens veel naar vragen. Zowel groot als klein het maakt niet uit: allemaal spelen ze graag voetbal samen. Via de kwas ontstaat er een groepsgevoel, doordat ze samen iets kunnen spelen. Sommige jongens willen later graag voetballer worden. Zo ontstaat er een kinderdroom en maakt een simpele kwas toch een verschil voor vele kinderen.

“Fufa”

Een ballon (fufa) vinden de kinderen héél leuk ook al beleven ze er maar kortstondig plezier eraan. Iedereen wilt graag een ballon. “fufa, fufa”. Ondanks er telkens maar 1 wordt gegeven, delen ze dit maar al te graag met elkaar. Zo spelen ze er voetbal ermee of volleybal. Af en toe tekenen we er een gezichtje op. Lachen, gieren, brullen met de fufa’s.

“Karta”

De spelkaarten is toch de ultieme favoriet van alle kinderen. Hiermee spelen ze zowel kaartspelletjes als memory en goocheltrucjes. Iedereen speelt mee, zelfs de medewerkers. Soms zijn er vier verschillende groepjes aan het spelen. Enkele jongens zijn dan weer druk in de weer met goocheltrucs. Ze leren er ook graag nieuwe bij.