Plonsje in het zwembad

  • by Laura Denut

Om de twee weken wagen de jongens en meisjes van de girls- en boyshouse zich aan een plonsje in het zwembad in de buurt. Bij aankomst  staan de kinderen te popelen om zo snel mogelijk in het water te springen. Maar eerst kleden ze zich allemaal om en nemen ze een frisse douche. Het zwemmen kan beginnen!

De ene al wat gedurfder dan de andere

Het zwemniveau tussen de kinderen is heel uiteenlopend. Zo kunnen de iets oudere jongens al wat baandjes zwemmen, enkelen onder hen wagen zich ook aan gedurfde sprongen in het water. De jongere kinderen die iets minder goed kunnen zwemmen, blijven vooral aan de rand van het zwembad. Zij maken er een spelletje van om zo lang mogelijk onder water te blijven. Dan tellen ze af: and, hullet, sost… Soms springen de kindjes eens rond de nek van de vrijwilligers om zo toch een poging tot zwemmen te ondernemen. Iedereen beleeft veel plezier, elk op z’n eigen manier.

De grote duikbril

Ik had voor mezelf een duikbril meegenomen omdat ik wist dat we vaak zouden gaan zwemmen. Ik had de bril uitgeleend aan enkele kinderen, maar die was veel te groot voor hen. Telkens wanneer ze wilden duiken zat de bril vol met water. Alleen de iets oudere jongens konden goed duiken met de bril. Het was een komisch zicht, de kleintjes die bleven proberen ook al kwam er een stevige portie water in de bril.

Aapjes spotten aan het zwembad

Het zwembad is de ideale plek om verschillende soorten aapjes te spotten. Ik vond het heel fascinerend om te zien wat de aapjes zoal deden. Springend van de ene tak naar de andere. Sommige kwamen dichter dan andere. Op een gegeven moment kwamen er enkele aapjes wel héél dichtbij. Een aapje kwam zelfs zo dicht dat hij een broekje van de kinderen vasthad. We moesten toch enkele pogingen ondernemen om het broekje terug te krijgen. Dat was ronduit één van de grappigste momenten die ik de afgelopen twee weken heb meegemaakt.

Uitkijken naar de volgende zwemactiviteit

Het zwemmen is één van mijn favoriete activiteiten hier. Het is zo leuk om de kinderen te zien lachen en gieren in het water. Tijdens de activiteit kan je ook genieten van het uitzicht van het meer. Kortom, ik kijk al uit naar de komende zwemavonturen met de kids!