Veranderingen binnen Let Us Change

• By Laura Denut 

Grote veranderingen hier binnen Let Us Change.

De afgelopen weken zijn er enkele grote veranderingen gebeurd binnen de verschillende tehuizen. Die veranderingen brengen een evolutie teweeg in de organisatie. Zo zijn er nieuwe keukens gebouwd in het oude boyshouse. Ondertussen is de oude keuken in de girlshouse afgebroken. En tot mijn verbazing wordt er iets nieuws gebouwd, namelijk een nieuwe overdekte eetplaats en een badkamer. Het is héél boeiend om te zien dat er zo snel nieuwe zaken worden gebouwd in Ethiopië.

Een nieuwe eetplaats

Heel recent zijn de oude injerraplaats en de keuken in het girlshouse afgebroken. Van de ene dag op de andere waren ze verdwenen. Er werden al snel plannen gemaakt voor iets nieuws. Namelijk een nieuwe badkamer (toilet + douche) en een nieuwe eetplaats. Hierdoor komt er meer speelruimte voor de kinderen vrij. Alle kinderen zijn laaiend enthousiast over de veranderingen. Ze aarzelen niet om een handje toe te steken bij de verbouwingen. De grote en kleine kinderen werken actief mee, zo helpen ze bij het maken van de cement of helpen ze met stenen dragen. De grotere kinderen helpen zelfs met de zwaardere karweitjes, zoals het dragen van de balken of stenen die worden gebruikt om het basisgestalte te bouwen. Het is ongeloofelijk hoe snel er gebouwen worden afgebroken en nieuwe worden geplaatst.

Veranderingen bij Let Us Change

Nieuwe werkplaats

Aangezien alles op vlak van keukens en injerra moest worden afgebroken in het ene huis, werd alles dus verplaatst naar het oude jongenshuis. In enkele weken tijd veranderde het jongenshuis in een echte werkplaats. Zo werd een nieuwe injerraplaats gebouwd, een heuse verbetering. Het is er niet meer zo warm en er is een pak minder rook. Door de gloednieuwe schoorstenen en bakplaten is het veel aangenamer werken. Daarnaast werden er ook kleinere keukentjes gebouwd, waar het eten voor alle kinderen wordt bereid.

Kortom positieve veranderingen vinden plaats binnen Let Us Change!