Word meter of peter

Geweldig dat je meter of peter wil worden van Let Us Change! Dat is de meest efficiënte manier om Let Us Change te steunen. Dankzij jouw steun kunnen we op een duurzame manier werken aan een betere toekomst voor straatkinderen in Ethiopië. Met een maandelijkse gift help je ons om er elke dag voor hen te zijn. Onvoorwaardelijk.

Hoe jouw maandelijkse steun helpt

een blik op de waarde van jouw steun in Ethiopië

ONDERDAK voor een kind | €20

Voor onze 92 kinderen huren we 3 familiehuizen. €20 omvat de gemiddelde huur, de energie-uitgaven en het onderhoud aan de woning per kind per maand.

VOLLEDIGE KOST voor een kind | €175

Met €175 per maand schenk je de volledige maandelijkse kost om een straatkind in Ethiopië terug kind te laten zijn. Dit is de som van onze gemiddelde kost aan onderwijs, onderdak, zorg en voeding.

ONDERWIJS voor een kind | €35

Onze kinderen gaan naar de beste privéscholen in Hawassa. Daarnaast krijgen ze wekelijks bijles om achterstand in te halen én organiseren we educatieve kampjes tijdens de schoolvakanties. €35 is de gemiddelde onderwijskost per kind per maand, inclusief de schooltoelage, het schooluniform en educatieve materialen. 

een FAMILIE ondersteunen | €50

De allerbeste manier om een kind te helpen, is door zijn familie te versterken. 24 gezinnen krijgen onze medische en financiële steun. Nog eens 28 kansarme mama’s krijgen bij ons werk en opvang voor hun kinderen. 19 van hen waren dakloos. Zo versterken we de families van 66 kinderen waardoor ze naar school kunnen blijven gaan en alle kansen krijgen. Met €50 schenk je onze gemiddelde maandelijkse kost aan familiehulp per gezin. 

VOEDING voor een kind | €65

Onze grootste maandelijkse kost is gezond en gevarieerd eten voor de kinderen. Door oorlog en extreme droogte in de hoorn van Afrika is voedsel erg onzeker en duur. €65 euro is onze gemiddelde voedselkost per kind per maand.

een FAMILIEHUIS | vanaf €500

Let Us Change runt 3 familiehuizen voor 92 voormalige straatkinderen in Hawassa. Voor €500 per maand zorg je voor de huur-, energie- en onderhoudskost van 1 huis voor 25 kinderen. Help je mee om een 4de familiehuis op te starten?

Al vanaf €10 per maand ben je structureel aan het bijdragen als meter of peter van
Let Us Change! Geef een bedrag naar keuze op bij je registratie. 

Wat betekent het om meter of peter te zijn?

Jouw hulp helpt écht

Let Us Change werkt continu aan de beste zorgen voor 92 voormalige straatkinderen. Jaarlijks gaat er ongeveer €150.000 naar hun gezonde voeding, de beste scholing en een veilige thuis. Voor die basisvoorzieningen spenderen we al 2/3 van ons totale budget in Ethiopië. De overige inkomsten gaan naar kledij, activiteiten, medische kosten, personeel, transport, meubilair, elektriciteit en water. 

Maak het verschil voor straatkinderen

Onze kinderen zijn volledig afhankelijk van ons en Let Us Change is volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen. Dat maakt het moeilijk om te weten waar we financieel staan volgende week, maand of jaar. Jouw maandelijkse steun is dus cruciaal voor onze dagelijkse werking en de toekomst van onze kinderen. Zo maak je voor hen een wereld van verschil.

Als meter of peter help je ons met het licht te laten branden, 114 kinderen naar school te sturen, gezonde maaltijden op tafel te zetten, de beste zorg en de grootste noden van elke dag te voorzien. 

Help je mee?

We hebben je er graag bij! Vanaf een maandelijkse koffie, restaurantje tot een ander bedrag dat je kan missen, maak je het verschil voor straatkinderen.

"De briefjes uit Ethiopië hangen trots op onze koelkast."
Sofie S.
Meter van Let Us Change

“Als meter van Let Us Change heb ik een manier gevonden om met mijn gezin bij te dragen voor kinderen die het minder goed hebben getroffen. De briefjes uit Ethiopië hangen trots op onze koelkast.”