Bouw mee aan sterke families

Geweldig dat je meter of peter van wil worden van onze kleinschalige projecten bij Let Us Change! Dat is duurzaam meebouwen aan sterke families in Ethiopië. Ook voor de 1 op 10 kinderen die er alleen voor staan in de wereld. Met een maandelijkse bijdrage help je onze projecten om er elke dag voor hen te zijn. Onvoorwaardelijk. 

Wat betekent het om meter of peter te zijn

De impact van jouw gift

Let Us Change werkt continu aan de beste zorgen voor 89 voormalige straatkinderen. Jaarlijks gaat er ongeveer €150.000 naar gezonde voeding, de beste scholing en een veilige thuis. Die basisvoorzieningen kosten meteen al 2/3 van ons totale budget voor Ethiopië. De overige inkomsten gaan naar activiteiten, medische kosten, personeel, transport, meubilair, elektriciteit, water, herstellingen en investeringen in zelfredzaamheid. In het kort onze impact in 2021:

Wat kunnen we met jouw gift doen?

een blik op onze grootste maandelijkse kosten in Ethiopië

ONDERDAK voor een kind | €20

Voor onze 89 kinderen huren we 3 familiehuizen. €20 omvat de gemiddelde huur, de energie-uitgaven en het onderhoud aan de woning per kind per maand.

VOLLEDIGE KOST voor een kind | €175

Met €175 per maand schenk je de volledige maandelijkse kost om een kind in Ethiopië terug kind te laten zijn. Dit is de som van onze gemiddelde kost aan onderwijs, onderdak, zorg en voeding voor een kind per maand.

ONDERWIJS voor een kind | €35

Onze kinderen gaan naar de beste privéscholen in Hawassa. Daarnaast krijgen ze wekelijkse bijles om achterstand te voorkomen en in te halen. Voor 5 van onze kinderen met ontwikkelingsachterstand starten we een speciaal klasje. €35 is de gemiddelde onderwijskost per kind per maand, inclusief de schooltoelage, het schooluniform, de educatieve materialen en de loonkost van onze eigen (speciale) zorgjuffen.

een FAMILIE ondersteunen | €50

De allerbeste manier om een kind te helpen, is via zijn of haar familie als die er is. 40 gezinnen krijgen onze medische en financiële steun. Nog eens 39 kansarme mama’s krijgen bij ons werk en opvang voor hun kinderen. 19 van hen waren dakloos. Zo versterken we de families van 66 kinderen waardoor ze naar school kunnen blijven gaan en alle kansen krijgen. Met €50 schenk je onze gemiddelde maandelijkse kost aan familiehulp per gezin. 

VOEDING voor een kind | €65

Onze grootste maandelijkse kost is gezonde voeding voor de kinderen. Door oorlog en extreme droogte in de hoorn van Afrika is voedsel erg onzeker en duur geworden. €65 euro is sinds de afgelopen maanden onze gemiddelde voedselkost per kind.

een FAMILIEHUIS | vanaf €500

Let Us Change runt 3 familiehuizen voor 89 voormalige straatkinderen in Hawassa. Voor €500 per maand zorg je voor de huur-, energie- en onderhoudskost van 1 huis voor 20 kinderen. Wanneer onze inkomsten en uitgaven stabieler zijn, starten we een 4de familiehuis op. Help je mee?

Al vanaf €10 per maand ben je structureel aan het bijdragen als meter of peter van
Let Us Change! Geef een bedrag naar keuze op bij je registratie. 

Wat jouw steun voor ons betekent

Als meter of peter hoor je bij een warme community van schenkers die Let Us Change duurzaam ondersteunen met een maandelijkse donatie. Want het moeilijkste voor non-profits is dat je niet weet waar je financieel staat volgende week, maand of jaar. Dat geeft een onzekere toekomst en slapeloze nachten onderweg. 

De meters en peters helpen ons met het licht te laten branden, 155 kinderen naar school te sturen, gezonde maaltijden op tafel te zetten, opleidingen voor onze jeugdwerkers te voorzien, de beste zorg en de grootste noden van elke maand. Hun vertrouwen doet ons doorzetten wanneer we aan onszelf twijfelen. Ze zijn de bouwstenen van Let Us Change.

Help je mee?

We hebben je er graag bij! Vanaf een maandelijkse koffie, restaurantje tot een ander bedrag dat je kan missen, verander je mee aan sterke families voor kwetsbare kinderen.

Hoe werkt het?

Na je online registratie als meter of peter van Let Us Change sturen oprichters Johan en Eline je een persoonlijke welkomstmail met alle gegevens om je maandelijkse gift naar keuze te starten. Vanaf je eerste gift nemen we je email- en postadres op in onze communicatie om je op de hoogte te houden van onze projecten.