Doneren voor Kleren

0
= 78 setjes kleren ingezameld in 2023

Geef bij je donatie “Doneren voor Kleren” of een andere leuke opmerking mee zodat we weten waarvoor we je donatie mogen inzetten.

inzamelactie kleren ethiopië

Ons jongste meisje met een zelf uitgekozen setje kleren in een van onze opvangtehuizen. Juli 2023, Hawassa

Familietradities

Een stevig paar schoenen, een vrolijke T-shirt en een degelijke broek voor de start van het nieuwe schooljaar. Helaas is het voor kinderen in Ethiopië minder vanzelfsprekend. Zoals vele familietradities is het ook bij Let Us Change de gewoonte dat de kinderen met de schoolstart, Kerstmis of Pasen in het nieuw (tweedehands) worden gezet. 

Terwijl Let Us Change hard werkt om de stijgende maandelijkse kosten te dekken en meer valiezen vanuit België naar Hawassa te dragen, zitten onze opvangtehuizen voor straatkinderen letterlijk door hun kleren heen. Met de actie ‘Doneren voor Kleren’ hopen we de extra middelen in te zamelen om lokaal goede tweedehandskledij aan te kopen voor onze 89 kinderen. 

Doneren

Het kost ons €69 per kind om een basis-set kwaliteitsvolle tweedhandskleren op de lokale markt in Hawassa aan te kopen. En daar kan jij bij helpen! Doneer het bedrag voor een volledig setje of kies zelf wat je kan geven. 

Per setje schenk je:
 
  • 1 paar schoenen €28
  • 1 broek €20
  • 1 T-shirt €12
  • 3 onderbroekjes €6
  • 3 paar kousen €3

Geef bij je donatie “kledij” of een andere leuke opmerking mee zodat we weten waarvoor we je donatie mogen inzetten. Deze donaties worden maandelijks aan de teller bovenaan deze pagina toegevoegd en doorgestort aan onze opvangtehuizen in Hawassa.

schenk kleren voor Ethiopië

Een van onze jongens in het opvangtehuis. Juli 2023, Hawassa

Verjaardagsactie (afgelopen)

Onze oprichter Johan, zijn vrouw Eline en vrijwilligster Hannah staken de inzamelactie een extra tandje bij door hun (verjaardags)cadeaus aan de actie te schenken. Ze riepen op om geen cadeaus te geven, maar om de kinderen in Hawassa een setje kleren te schenken. Voor hun verjaardagen in augustus en september 2023 werden er zo de eerste 24 setjes kleren igezameld en aan de kinderen verdeeld met het Ethiopisch Nieuwjaar op 11/9. 

Dankjewel aan alle vrienden en familieleden, buren en collega’s die een schoentje of meer hebben bijgedragen! 

Giving Tuesday (afgelopen)

In de USA vieren ze 28/11 ‘Giving Tuesday. Een dag om te geven. Onze Amerikaanse vrienden van Empower Ethiopia deden daar dit jaar graag aan mee met een oproep om te doneren voor kleren voor onze kids in Hawassa. 

Hun oproep bracht een geweldige $4000 op! Goed voor nog eens 53 setjes kleren die we gaan uitdelen met Ethiopisch Kerstfeest op 7 januari 2024. Een warme dankjewel aan alle vrienden van Empower Ethiopia. 

schenk kleren voor Ethiopië

Een van onze meisjes in het opvangtehuis. Juli 2023, Hawassa

Structureel bijdragen

De extreme droogte en bevolkingsgroei heeft de leefkost in Ethiopië verdrievoudigd in 5 jaar tijd. De belangrijkste oplossing op de lange termijn is om de maandelijkse inkomsten te verhogen. Let Us Change en haar partners werken hard aan projectaanvragen om te verduurzamen en om de bakkerij, de boerderij en weverij te verbeteren om meer lokale inkomsten te genereren. 

In tussentijd hebben we meer dan ooit jouw hulp nodig met de maandelijkse kosten om de kinderen een veilige thuis te garanderen. Voor vandaag en morgen. Help je mee de kinderen hun toekomst veilig te stellen? Start een maandelijkse gift en geniet van jouw 45% fiscaal voordeel.